Eläinavustamo on uudenlainen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelukonsepti, jossa kuntoutus yhdistetään eläin- ja luontoavusteiseen toimintaan.

Eläinavusteinen työskentely soveltuu monenlaisten asiakasryhmien kanssa työskentelyyn, erityisesti heille, joiden on ollut vaikeaa sitoutua muuhun työskentelyyn.

Eläinavustamon työntekijät ovat sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaisia, joilla on vahva kokemus eri asiakasryhmien kanssa työskentelystä. Lisäksi työntekijöillämme on koulutus eläinten hyödyntämiseen työssä, esimerkiksi Ratkaisukeskeinen luonto- ja eläinavusteinen työnohjaajakoulutus. Toimintaa ohjaa Green Care -ajattelu ja toiminnallinen tekeminen. Arvoissamme korostuu asiakkaiden hyvinvoinnin lisäksi turvallisuus ja eläinten hyvinvointi.

Metsäkylä sijaitsee keskeisellä paikalla Turun Länsikeskuksessa, sinne on helppo saapua ja sen ympäristö tarjoaa selkeät puitteet monenlaiseen eläin- ja luontoavusteiseen toimintaan. Metsäkylässä asuu ponien ja hevosten lisäksi kanoja, kukko, pupuja, kissoja ja kaksi koiraa. Toimitiloissamme on monipuoliset mahdollisuudet toteuttaa toiminnallista työskentelyä tallilla, ulkotiloissa, metsäretkillä, sekä sisätiloissa. Yksilötyön lisäksi järjestämme ryhmätoimintaa ja erilaisia toimintapäiviä.

Mitä tarkoittaa eläinavusteinen terapia ja kenelle palvelut sopivat?

Kärryajelu

Lähes kaikilla ihmisillä on luontainen halu hoitaa eläintä. Siksi niiden perustarpeista huolehtiminen on mielekästä, samalla opitaan ja omaksutaan tärkeitä asioita omaan arkitoimintaan. Eläimet toimivat ilon ja hyvän mielen tuottajina, sekä tuovat meille paljon lohtua ja tukea.

Eläinten läsnäolo herättää ihmisissä monenlaisia terveyttä suojaavia ja edistäviä positiivisia vaikutuksia. Eläimen hoivaaminen tai pelkästään eläimen läsnäolo saattaa laskea ihmisen verenpainetta ja sykettä, sillä voi olla stressiltä suojaava vaikutus, lisäksi eläimen lähellä oleminen saattaa auttaa ihmistä asettumaan erilaisiin tilanteisiin. Läsnäolo eläinten kanssa on luontevaa, eikä eläin välitä ulkoisista asioista. Se ei aseta meille odotuksia. Eläimen kanssa kommunikoinnin tulee olla selkeää ja yksinkertaista, siksi se on monesti helpompaa.

Eläinten avulla päästään nopeammin aktiiviseen työskentelyyn niiden helpottaessa tutustumista ja sitoutumista prosessiin. Eläinavusteinen työskentely on erityisen toimivaa esimerkiksi seuraavien teemojen kanssa työskenneltäessä:

  • itsetuntotyöskentely
  • tunnetyöskentely
  • sosiaalisten suhteiden haasteet
  • arjen struktuuri ja toimivuus
  • ahdistuneisuus, masennus, uupumus

Eläinavusteisen työskentelyn on todettu sopivan erityisen hyvin asiakkaille, joiden on aiemmin ollut vaikeaa sitoutua työskentelyyn. Eläinavustamon asiakkaina on lapsia, nuoria, nuoria aikuisia, sekä aikuisia. Työskentelyä voidaan toteuttaa joko tietyn eläinlajin kanssa (esim. hevoset) tai mukaan voidaan ottaa laajasti monia eläinlajeja.

Palvelut

Metsäkylän koulutus- ja kuntoutuskeskus Metku tarjoaa erilaisia luonto ja eläinavusteisia palveluita. Tarkemmat palvelukuvaukset saat valitsemalla kyseisen palvelun.

Lisätiedot

Yhteydenotot ja lisätiedot:

Katariina Lankinen
toimisto@metku.fi
+358 405942891

Ajankohtaista

Aikuisten hyvinvointipäivä 8.1.2022

| Eläinavustamo, MetKu | No Comments
Kärsitkö stressistä tai onko hetkessä läsnä oleminen hankalaa? Kaipaatko voimavaroja arjen haasteiden ratkomiseen? Haluaisitko ottaa aikaa itsellesi ja saavuttaa rauhallisemman ja tasapainoisemman arjen? Järjestämme Metsäkylässä Aikuisten hyvinvointipäivän lauantaina 8.1.2022 klo…

Joululoman ponipäivät 26. ja 30.12 sekä 6.1.

| Hoitoponit ja -hevoset, MetKu, Ratsastuskoulu | No Comments
Järjestämme joululomalla sunnuntaina 26.12., torstaina 30.12. ja torstaina 6.1. klo 12-16 koululaisille ponipäivän tallilla. Päivän aikana hoidetaan, talutetaan sekä ratsastetaan, tehdään pieniä talliaskareita ja pidetään hauskaa yhdessä samanhenkisten kavereiden kanssa.…

Irtotunnit keskiviikkoisin 11.30-12.30

| Ratsastuskoulu, Terapia | No Comments
Yksityistunti-, kaksari, ryhmätunti tai erityisratsastus. Kerää oma porukkasi tai tule tehokkaalle yksityistunnille - päätä itse! Irtotunti keskiviikkoisin klo 11.30-12.30, joka viikko alkaen 24.11. Voit varata ratsastuksen säännöllisesti joka viikoksi tai…

Ratkaisukeskeinen lyhytterapeuttikoulutus – luonto- ja eläinavusteiset menetelmät alkaa joulukuussa

| Eläinavustamo, Koulutus, Koulutus; Työnohjaus; Terapia; MetKu, MetKu | No Comments
Koulutuksessa opitaan ratkaisukeskeisyyden perustaitoja. Tavoitteena on, että asiakas löytää voimavaransa selviytyäkseen mahdollisista elämän kriiseistä. Koulutus sisältää lähiopetuksen lisäksi 50 tuntia harjoittelua. Koulutus on tarkoitettu sosiaali-, terveys-, kasvatus- tai muun soveltuvan…

Uudet poniryhmät alkaa 1.11.!

| MetKu, Ratsastuskoulu | No Comments
Uusi poniratsastuskurssi alkaa maanantaina 1.11., kesto 5 kertaa. Ponikurssilla ei tarvita aikaisempaa ratsastuskokemusta. Ponikurssi on tarkoitettu yli 6-vuotiaille. Käytössä pienet ponit, joten ratsastajien painoraja on 40 kg. Turvaetäisyyksien säilyttämiseksi ja…