Hevoset ja muu henkilökunta

Radar, s.2008. Ruuna

Rotu: Eestinhevonen

Radar on erittäin pidetty ratsu niin lasten kuin aikuistenkin parissa. Painoraja ~65kg.

Jumper ``Jumpe``, s.2001. Ruuna

Rotu: Shetlanninponi

Jumpe on hyvin koulutettu ja näppärä poni. Painoraja ~40kg

Monsterious ``Monster``, s.1994. Ruuna

Rotu: Eestinhevonen

Monster on tallin kiltein poni, kaikkea muuta kuin nimensä mukainen. Poni on tullut Metsäkylään nelivuotiaana ja onkin nyttemmin kunnioitettavan iän ja työuran saavutettuaan eläköitynyt tuntitoiminnasta. Monsterin kanssa harjoitellaan edelleen hevosmiestaitoja.

Nina

Metsäkylän ratsastuskeskuksen omistajayrittäjä

Nina on perustanut Metsäkylän tallin vuonna 1992. Osakeyhtiönä Metsäkylän ratsastuskeskus on toiminut vuodesta 2001. Yrittäjyyden ohella Nina on työskennellyt mm. varhaiskasvatuksessa lastentarhanopettajana ja päiväkodinjohtajana, lastensuojelun sosiaalityöntekijänä ja johtavana sosiaalityöntekijänä, kuraattorina, kouluttajana, valmentajana ja ammatillisen kuntoutuksen sosiaalityöntekijänä.
Koulutus
- Ratkaisukeskeinen psykoterapeutti (kouluttajapsykoterapeutti VET)
- Ratkaisukeskeinen työnohjaaja
- Sosiaalityöntekijä VTM, pedagoginen pätevyys
- Lastentarhanopettaja
- Ratsastuksenohjaaja
Täydennyskoulutus
- Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaaja (SPHT®)
- Johtamisen erikoisammattitutkinto (JET)
Ninalle on erityisen tärkeää turvallisuus, asiakaslähtöisyys ja avoimuus. Eläinten rooli työskentelyssä on mm. helpottaa vuorovaikutusprosessia, tunteiden tunnistamista sekä erilaisten taitojen että tunteiden ilmaisun harjoittelua. Asiakkaiden mukaan hän on helposti lähestyttävä ja keskusteleva.

Prinssi n. 2003. Ruuna

Rotu: Shetlanninponi

Prinssi on reipas poni joka nauttii erityisesti kärryajeluista. Myös tuntiponin hommat sujuvat Prinssiltä. Painoraja ~35kg.

Kuusimäen Vadelma ``Vadelma``, s. 2007. Tamma

Rotu: Suomenhevonen

Vadelma on pienehkö tamma, jolta sujuu hyvin laji kuin laji. Vattu nauttii rauhallisesta hoidosta ja käsittelystä, samoin arvostaa rauhallista ja selkeää apujen antoa ratsastajalta. Vadelman omistaa puoliksi Annika Johansson, minkä vuoksi se käy tunneilla kolmesti viikossa.Painoraja ~80kg.

Valon Rokkari ``Roki`` s.2004. Ruuna

Rotu: Suomenhevonen

Valon Rokkari on vankkarakenteinen herrasmies. Roki on herkkä ja kevyt ratsastaa. Roki on siirtynyt 1.1.2020 yksityiseksi, sen omistaa Heli Turve.

Kanat

Kiekuja ja kotkotus

Hiiu Donna ``Donna``, s.2007. Tamma

Rotu: Eestin ratsuponi

Donna on luonteikas kaunotar joka nauttii työnteosta silloin kun kemiat ratsastajan kanssa kohtaavat. Painoraja ~40kg.

Temzen ``Teemu``, s.2004. Ruuna

Rotu: Gotlannin russ.

Teemu on joka lapsen ja junnun suosikkiponi. Ratsu joka toimii niin aloittelijoilla kuin kokeneemmillakin. Painoraja ~40kg.

Hanna

Talli

Hanna opiskelee hevosenhoitajaksi Metsäkylän tallilla, hän erikoistuu opinnoissaan hevoskasvatukseen.

Metsäkylän Spotty Devil ``Waltsu``, s.1999. Ruuna.

Rotu: Shetlanninponi.

Waltsu on Metsäkylän kasvatti joka on tehnyt hienon uran tuntiponina. Nykyään Waltsu toimii luottorasuna pienille alkeisratsastajille. Painoraja 35kg.

Hestdalens Dronninga ``Silvia`` s.2014. Tamma

Rotu: Norjanvuonohevonen

Silvia on kiltti ja sävyisä, todella hyväkäytöksinen nuori tamma. Silvia aloittelee tuntihevosen uraansa. Painoraja ~50kg.

Cloud Dancer ``Dani``, s.2009. Ruuna

Rotu: Latvian puoliverinen

Dani on monipuolinen ratsu jolla on kiva harjoitella sekä koulu- että esteratsastusta. Painoraja ~80kg.

Metsäkylän Vinski ``Vinski``, s.2009. Ruuna

Rotu: Suomenhevonen

Vinski on puuhakas ja kiltti, tallin oma kasvatti. Vinski on sekä ajo- että ratsukoulutettu. Painoraja ~80kg.
Vuoden tuntihevonen 2017, kommentteja. ``Monipuolinen, osaava, ihana, kiltti, paras, rohkea, reipas, kiltti viilipytty, myönteinen elämänasenne, iloinen``.

Emmi

Talli

Emmi on valmistunut Ypäjältä ratsastuksenohjaajaksi vuoden 2016 alussa. Metsäkylässä hän aloitti 2018 syksyllä ja tällä hetkellä toimii tallityöntekijänä pääsääntöisesti arkiaamuisin.
Emmi pitää tärkeänä hevosen ja ratsastajan välisestä vaivatonta yhteistyötä ja kunnioituksesta niin hoitaessa kuin ratsastaessa. Tällä hetkellä hän opiskelee ratsastuksenopettajaksi.

S Bar Ps Lady Diana ``Lady``, s.2006 Yhdysvalloissa. Tamma.

Rotu: Amerikan miniatyyri hevonen.

Lady on pieni ja lempeä otus, joka hurmaa suloisella ulkomuodollaan. Tämä pieni suuri hevonen on hellyyttävä kaveri, joka toimittaa tallin maskotin virkaa sekä toimii niin terapiahevosena kuin poniagilityssakin.

Ekelund Fame ``Fantsu``, s.2005. Tamma.

Rotu: Euroopan miniatyyri hevonen.

Fantsu on kiltti ja reipas pieni poni. Painoraja ~30kg.

Riina s. 2009. Tamma

Rotu: Eestinhevonen

Riina tuli Metsäkylään keväällä 2016 tuntiponiksi. Alkuaikoina Riina oli hyvin herkkä, arka ja jännittynyt ja saikin totutella ratsastuskoulun hommiin pienin askelin. Laura ihastui tähän herkkisponiin heti ja alkoi puuhata sen kanssa yhä enemmän.
Syksyllä 2018 Riina sai määräyksen jäädä pidemmälle kuntoutuslomalle varvasakseli- ja takapolviongelmien takia, Laura teki ratkaisun ja osti ponin itselleen. Riinasta on kuoriutunut rento, utelias, seurallinen ja erittäin ilmaiseva ja voimakastahtoinenkin pieni tamma. Riina on myös opetellut ratsun uransa ohella Lauran kanssa hiljalleen terapiaponin tehtäviin.
Toistaiseksi vielä Riinan kuntoutus jatkuu ahkerasti jumpaten Lauran ja hoitaja-Ronjan kanssa.
Omistaja: Laura Mannila

Ramses ``Ransu``, s.2008

Rotu:Eestinhevonen

Ransun luonteessa on ponimaista pilkettä silmäkulmassa, mutta selkeillä avuilla hän toimii näppärästi sekä koulu- että esteratsastuksessa kaikentasoisilla ratsastajilla. Painoraja ~75kg.
Vuoden 2017 tuntihevonen

Mia

Vastaava ratsastuksenopettaja

Mia on valmistunut ratsastuksenopettajaksi Ypäjän Hevosopistolta vuonna 2013 ja toiminut Metsäkylän ratsastuskeskuksen opettajana keväästä 2014. Mia on myös kouluratsastuksen II-tason lajivalmentaja. Hän on kilpaillut koulu-, este- ja kenttäratsastuksessa alue- ja kansallisella tasolla.
Mia vastaa ratsastuskoulun asiakaspalvelusta, tuntitoiminnasta, kursseista ja leireistä. Hän pitää tunnit maanantaista perjantaihin ja tarvittaessa muulloinkin. Mia painottaa tunneilla tasapainoista yhteistyötä, dialogista vuorovaikutusta ja jokaisen yksilöllistä huomiointia.

Tallikissat ja -koira

Shamrock's Sundance ``Sani`` s.2000. Tamma

Rotu: Pinto

Sani on kaunis hieno tamma, joka tuntee oman arvonsa.
Omistaja: Jenni Kiviniemi

Marisa

Talli + sijaisope

Marisa on valmistunut ratsastuksen ohjaajaksi vuonna 2017. Töiden lisäksi hän on vastuussa Silvian ratsukoulutuksesta.

Karoliina

Ratsastuksenopettaja, lauantait

Metsäkylän Unski s. 2009. Ruuna

Rotu: Suomenhevonen

Unski on Metsäkylän kasvatti, ja on nykyään yksityisenä Katariina Ketolan omistuksessa. He valmentautuvat ja kisaavat yhdessä aktiivisesti muun puuhailun ohella. Unski on erittäin persoonallinen ja touhukas luonteeltaan. Se hyppää hyvin ja osaa myös koulukiemurat hienosti!

Puput Muru ja Marenki

Pienten lasten suosikkipuput, joita aikuisetkin tykkää silitellä <3

Kotisivuilla käyttämiämme kuvia on vuosien varrella ottanut moni eri henkilö, kiitos teille kaikille! Jos haluat kuvan yhteyteen maininnan itsestäsi otathan yhteyttä ope@metsakylanratsastuskeskus.fi