Hevoset ja muu henkilökunta

Radar, s.2008. Ruuna

Rotu: Eestinhevonen

Radar on erittäin pidetty ratsu niin lasten kuin aikuistenkin parissa. Painoraja ~65kg.

Jumper "Jumpe", s.2001. Ruuna

Rotu: Shetlanninponi

Jumpe on hyvin koulutettu ja näppärä poni. Painoraja ~40kg

Metsäkylän Spotty Devil "Waltsu", s.1999. Ruuna.

Rotu: Shetlanninponi.

Waltsu on Metsäkylän kasvatti joka on tehnyt hienon uran tuntiponina. Nykyään Waltsu toimii luottorasuna pienille alkeisratsastajille. Painoraja 35kg.

Nina

Metsäkylän ratsastuskeskuksen omistajayrittäjä

Nina on perustanut Metsäkylän tallin vuonna 1992. Osakeyhtiönä Metsäkylän ratsastuskeskus on toiminut vuodesta 2001. Yrittäjyyden ohella Nina on työskennellyt mm. varhaiskasvatuksessa lastentarhanopettajana ja päiväkodinjohtajana, lastensuojelun sosiaalityöntekijänä ja johtavana sosiaalityöntekijänä, kuraattorina, kouluttajana, valmentajana ja ammatillisen kuntoutuksen sosiaalityöntekijänä.
Koulutus
- Ratkaisukeskeinen psykoterapeutti (kouluttajapsykoterapeutti VET)
- Ratkaisukeskeinen työnohjaaja
- Sosiaalityöntekijä VTM, pedagoginen pätevyys
- Lastentarhanopettaja
- Ratsastuksenohjaaja
Täydennyskoulutus
- Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaaja (SPHT®)
- Johtamisen erikoisammattitutkinto (JET)
Ninalle on erityisen tärkeää turvallisuus, asiakaslähtöisyys ja avoimuus. Eläinten rooli työskentelyssä on mm. helpottaa vuorovaikutusprosessia, tunteiden tunnistamista sekä erilaisten taitojen että tunteiden ilmaisun harjoittelua. Asiakkaiden mukaan hän on helposti lähestyttävä ja keskusteleva.

Prinssi s. 2003. Ruuna

Rotu: Shetlanninponi

Prinssi on reipas poni joka nauttii erityisesti kärryajeluista. Myös tuntiponin hommat sujuvat Prinssiltä. Painoraja ~35kg.

Kuusimäen Vadelma "Vadelma", s. 2007. Tamma

Rotu: Suomenhevonen

Vadelma on pienehkö tamma, jolta sujuu hyvin laji kuin laji. Vattu nauttii rauhallisesta hoidosta ja käsittelystä, samoin arvostaa rauhallista ja selkeää apujen antoa ratsastajalta. Painoraja ~80kg.

Kotimäen Soraya "Daami", s. 2008. Tamma.

Rotu: Shetlanninponi

Daami, joka tunnetaan tallilla myös Sorjosena, on varmasti yksi maailman kauneimmista poneista. Daamin tunnistaa mahtavasta harjasta, joka peittää lähes koko naaman ja kaulan. Tämän söpöyden supervoima on sen uskomaton kiltteys <3<3

Kukko ja Kanat

Kiekuja ja kotkotus

Hiiu Donna "Donna", s.2007. Tamma

Rotu: Eestin ratsuponi

Donna on luonteikas kaunotar joka nauttii työnteosta silloin kun kemiat ratsastajan kanssa kohtaavat. Painoraja ~40kg.

Temzen "Teemu", s.2004. Ruuna

Rotu: Gotlannin russ.

Teemu on joka lapsen ja junnun suosikkiponi. Ratsu joka toimii niin aloittelijoilla kuin kokeneemmillakin. Painoraja ~40kg.

Metsäkylän Vinski "Vinski", s.2009. Ruuna

Rotu: Suomenhevonen

Vinski on puuhakas ja kiltti, tallin oma kasvatti. Vinski on sekä ajo- että ratsukoulutettu. Painoraja ~80kg.
Vuoden tuntihevonen 2017, kommentteja. "Monipuolinen, osaava, ihana, kiltti, paras, rohkea, reipas, kiltti viilipytty, myönteinen elämänasenne, iloinen".

Mia

Vastaava ratsastuksenopettaja

Mia on valmistunut ratsastuksenopettajaksi Ypäjän Hevosopistolta vuonna 2013 ja toiminut Metsäkylän ratsastuskeskuksen opettajana keväästä 2014. Mia on myös kouluratsastuksen II-tason lajivalmentaja, lisäkoulutuksena hän on opiskellut sosiaalipedagogista hevostoimintaa. Hän on kilpaillut koulu-, este- ja kenttäratsastuksessa alue- ja kansallisella tasolla.
Mia vastaa ratsastuskoulun asiakaspalvelusta, tuntitoiminnasta, kursseista ja leireistä. Hän pitää tunnit maanantaista perjantaihin ja tarvittaessa muulloinkin. Opetus suomeksi tai englanniksi. Mia painottaa tunneilla tasapainoista yhteistyötä, dialogista vuorovaikutusta ja jokaisen yksilöllistä huomiointia.

Hestdalens Dronninga "Silvia" s.2014. Tamma

Rotu: Norjanvuonohevonen

Silvia on kiltti ja sävyisä, todella hyväkäytöksinen nuori tamma. Silvia aloittelee tuntihevosen uraansa. Painoraja ~50kg.

Rubriikki "Ruttunen" s.2016. Tamma

Rotu: Suomenhevonen

S Bar Ps Lady Diana "Lady", s.2006 Yhdysvalloissa. Tamma.

Rotu: Amerikan miniatyyri hevonen.

Lady on pieni ja lempeä otus, joka hurmaa suloisella ulkomuodollaan. Tämä pieni suuri hevonen on hellyyttävä kaveri, joka toimittaa tallin maskotin virkaa sekä toimii niin terapiahevosena kuin poniagilityssakin.

Emmi

Talli

Emmi on valmistunut Ypäjältä ratsastuksenohjaajaksi vuoden 2016 alussa. Metsäkylässä hän aloitti 2018 syksyllä ja tällä hetkellä toimii tallityöntekijänä pääsääntöisesti arkiaamuisin.
Emmi pitää tärkeänä hevosen ja ratsastajan välisestä vaivatonta yhteistyötä ja kunnioituksesta niin hoitaessa kuin ratsastaessa. Tällä hetkellä hän opiskelee ratsastuksenopettajaksi.

Ramses "Ransu", s.2008

Rotu:Eestinhevonen

Ransun luonteessa on ponimaista pilkettä silmäkulmassa, mutta selkeillä avuilla hän toimii näppärästi sekä koulu- että esteratsastuksessa kaikentasoisilla ratsastajilla. Painoraja ~75kg.
Vuoden 2017 tuntihevonen

Ekelund Fame "Fantsu", s.2005. Tamma.

Rotu: Euroopan miniatyyri hevonen.

Fantsu on kiltti ja reipas pieni poni. Painoraja ~30kg.

Tallikissat ja -koira

Marisa

Talli + sijaisope

Marisa on valmistunut ratsastuksen ohjaajaksi vuonna 2017. Töiden lisäksi hän on vastuussa Silvian ratsukoulutuksesta.

Puput

Pienten lasten suosikkipuput Marenki, Hattara, Popcorn ja Kinuski, joita aikuisetkin tykkää silitellä <3 Puput rakastavat voikukan lehtiä ja halutessaan niitä voi tuoda pupuille syötäväksi.

Riinan profiiliuva

Riina s. 2009. Tamma

Rotu: Eestinhevonen

Riina on herkkä, viisas, ilmaiseva ja voimakastahtoinen pieni tamma. Riina tuli alun perin Metsäkylään tuntiponiksi keväällä 2016, mutta ratsastuskoulu-ura ei sopinut hänelle herkän mielenlaadun ja fyysisten haasteiden vuoksi. Laura osti Riinan omakseen syksyllä 2018. Riinan pääasiallinen käyttötarkoitus on rakkaus. Hän kuljeskelee metsässä, villiponeilee irtona, tekee kevyitä ratsun hommia ja toimii osa-aikaisesti Lauran työkaverina psykoterapia- ja työnohjaushommissa. Tunneherkkyytensä ja ilmaisevuutensa vuoksi Riina onkin näissä hommissa aivan oikealla alalla, etenkin kun hänen perusolemuksensa on nykyään varsin lunki ja leppoisa. Riina on innokas monenlaisiin hommiin porkkanapalkalla. Riinan lähimmät ystävät ovat Sani ja Vadelma. Lauran lisäksi Ronja on kuulunut jo pitkään hänen sitoutuneisiin huoltojoukkoihinsa.
Omistaja: Laura Mannila

Karoliina

Ratsastuksenopettaja, lauantait

Cloud Dancer "Dani", s.2009. Ruuna

Rotu: Latvian puoliverinen

Dani on monipuolinen ratsu jolla on kiva harjoitella sekä koulu- että esteratsastusta. Painoraja ~80kg.

Metsäkylän ratsastuskeskuksessa on ollut vuosien varrella kymmeniä hevosia, jotka ovat jättäneet sydämiimme muistoja. Muistoja hevosystävistämme löydät täältä.

Kotisivuilla käyttämiämme kuvia on vuosien varrella ottanut moni eri henkilö, kiitos teille kaikille! Jos haluat kuvan yhteyteen maininnan itsestäsi otathan yhteyttä ope@metsakylanratsastuskeskus.fi