Hevoset ja muu henkilökunta

Nina

Metsäkylän ratsastuskeskuksen omistajayrittäjä

Nina on perustanut Metsäkylän tallin vuonna 1992. Osakeyhtiönä Metsäkylän ratsastuskeskus on toiminut vuodesta 2001. Yrittäjyyden ohella Nina on työskennellyt mm. varhaiskasvatuksessa lastentarhanopettajana ja päiväkodinjohtajana, lastensuojelun sosiaalityöntekijänä ja johtavana sosiaalityöntekijänä, kuraattorina, kouluttajana, valmentajana ja ammatillisen kuntoutuksen sosiaalityöntekijänä.
Koulutus
- Ratkaisukeskeinen psykoterapeutti (kouluttajapsykoterapeutti VET)
- Ratkaisukeskeinen työnohjaaja
- Sosiaalityöntekijä VTM, pedagoginen pätevyys
- Lastentarhanopettaja
- Ratsastuksenohjaaja
Täydennyskoulutus
- Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaaja (SPHT®)
- Johtamisen erikoisammattitutkinto (JET)
Ninalle on erityisen tärkeää turvallisuus, asiakaslähtöisyys ja avoimuus. Eläinten rooli työskentelyssä on mm. helpottaa vuorovaikutusprosessia, tunteiden tunnistamista sekä erilaisten taitojen että tunteiden ilmaisun harjoittelua. Asiakkaiden mukaan hän on helposti lähestyttävä ja keskusteleva.

Prinssi s. 2003. Ruuna

Rotu: Shetlanninponi

Prinssi on reipas poni joka nauttii erityisesti kärryajeluista. Myös tuntiponin hommat sujuvat Prinssiltä. Painoraja ~35kg.

Kuusimäen Vadelma "Vadelma", s. 2007. Tamma

Rotu: Suomenhevonen

Vadelma on pienehkö tamma, jolta sujuu hyvin laji kuin laji. Vattu nauttii rauhallisesta hoidosta ja käsittelystä, samoin arvostaa rauhallista ja selkeää apujen antoa ratsastajalta. Painoraja ~80kg.

Metsäkylän Vinski "Vinski", s.2009. Ruuna

Rotu: Suomenhevonen

Vinski on puuhakas ja kiltti, tallin oma kasvatti. Vinski on sekä ajo- että ratsukoulutettu. Painoraja ~80kg.
Vuoden tuntihevonen 2017, kommentteja. "Monipuolinen, osaava, ihana, kiltti, paras, rohkea, reipas, kiltti viilipytty, myönteinen elämänasenne, iloinen".

Anni

Anni

”Tärkeää on ihmisen elämäntilanteen ainutlaatuisuutta kunnioittava kohtaaminen”

Toimin ohjaajana Oma Väylässä
Koulutus: YTM sosiaalityöntekijä, valmistun marraskuussa eläinavusteiseksi ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi.
Empaattinen, luova ja innostava sosiaalityöntekijä. Lähtökohtiani hyvälle työskentelylle on tasavertaisuuteen, avoimuuteen ja yhteistyöhön perustuva vuorovaikutussuhde, jossa huumori voi myös olla läsnä

Hiiu Donna "Donna", s.2007. Tamma

Rotu: Eestin ratsuponi

Donna on luonteikas kaunotar joka nauttii työnteosta silloin kun kemiat ratsastajan kanssa kohtaavat. Painoraja ~40kg.

Kotimäen Soraya "Daami", s. 2008. Tamma.

Rotu: Shetlanninponi

Daami, joka tunnetaan tallilla myös Sorjosena, on varmasti yksi maailman kauneimmista poneista. Daamin tunnistaa mahtavasta harjasta, joka peittää lähes koko naaman ja kaulan. Tämän söpöyden supervoima on sen uskomaton kiltteys <3<3

Kukko ja Kanat

Kiekuja ja kotkotus

Friisin Lumotar s.2017. Tamma

Rotu: Suomenhevonen

Lumotar on 5-vuotias tamma, joka aloittelee uraansa ratsastuskoulussamme. Lumotar on kantavana, varsan odotetaan syntyvän heinäkuussa.

Nuppu, s.2018. Tamma

Rotu: Minishetlanninponi

Taru

”Pitkäkin matka tehdään askel kerrallaan.”

Toimin ohjaajana Oma Väylässä ja Metsäkylän muissa ryhmissä.
Koulutus: VTM ja toimintaterapeutti
Parasta työssä: Työssä antoisinta on nähdä asiakkaiden saavuttavan omia tavoitteitaan sekä onnistuvan pienissä tai isoissa asioissa. Usein asiakkaat löytävät itsestään myös aivan uusia vahvuuksia ja taitoja. Eläinten kanssa toimiminen tarjoaa minulle sekä työssä että vapaa-ajalla rentoumista, hyvää mieltä ja uusia oivalluksia.

Rind, s.2017. Tamma

Rotu: MInishetlanninponi

Mia

Vastaava ratsastuksenopettaja

Mia on valmistunut ratsastuksenopettajaksi Ypäjän Hevosopistolta vuonna 2013 ja toiminut Metsäkylän ratsastuskeskuksen opettajana keväästä 2014. Mia on myös kouluratsastuksen II-tason lajivalmentaja, lisäkoulutuksena hän on opiskellut sosiaalipedagogista hevostoimintaa. Hän on kilpaillut koulu-, este- ja kenttäratsastuksessa alue- ja kansallisella tasolla.
Mia vastaa ratsastuskoulun asiakaspalvelusta, tuntitoiminnasta, kursseista ja leireistä. Hän pitää tunnit maanantaista perjantaihin ja tarvittaessa muulloinkin. Opetus suomeksi tai englanniksi. Mia painottaa tunneilla tasapainoista yhteistyötä, dialogista vuorovaikutusta ja jokaisen yksilöllistä huomiointia.

Hestdalens Dronninga "Silvia" s.2014. Tamma

Rotu: Norjanvuonohevonen

Silvia on kiltti ja sävyisä, todella hyväkäytöksinen tamma. Painoraja ~50kg.

Majatalon Mimmi "Mimmi", s.2010. Tamma

Rotu: Suomenhevonen

Mimmi on kaunis herkkä tamma, jolla on upea laukka. Painoraja ~80kg.

S Bar Ps Lady Diana "Lady", s.2006 Yhdysvalloissa. Tamma.

Rotu: Amerikan miniatyyri hevonen.

Lady on pieni ja lempeä otus, joka hurmaa suloisella ulkomuodollaan. Tämä pieni suuri hevonen on hellyyttävä kaveri, joka toimittaa tallin maskotin virkaa sekä toimii niin terapiahevosena kuin poniagilityssakin.

Rubriikki "Ruttunen" s.2016. Tamma

Rotu: Suomenhevonen

Ruttu on kaunis iso tamma, joka aloittelee uraansa ratsastuskoulussa.

Anna

”Kohtaaminen ja läsnäolo työn ytimessä”

Edustan Oma Väylä -kuntoutustiimissä sosiaalialan osaamista. Kuvassa esiintyvä Nuppu-koirani toimii välillä osana tiimiämme.
Koulutus: Sosionomi (AMK), ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja. Lisäksi opiskelen eläinavusteiseksi valmentajaksi
Parasta työssä: Pyrin kohtaamaan jokaisen aidosti ja täydellä läsnäololla, ja haluan omalta osaltani auttaa asiakkaita löytämään oman paikkansa ja polkunsa. Luonnon ja eläinten kanssa olo tuo hyvää mieltä ja lisää hyvinvointia. On hienoa, että näitä asioita voidaan yhdistää kuntoutukseen.

Emmi

Talli

Emmi on valmistunut Ypäjältä ratsastuksenohjaajaksi vuoden 2016 alussa. Metsäkylässä hän aloitti 2018 syksyllä ja tällä hetkellä toimii tallityöntekijänä pääsääntöisesti arkiaamuisin.
Emmi pitää tärkeänä hevosen ja ratsastajan välisestä vaivatonta yhteistyötä ja kunnioituksesta niin hoitaessa kuin ratsastaessa. Tällä hetkellä hän opiskelee ratsastuksenopettajaksi.

Ramses "Ransu", s.2008

Rotu:Eestinhevonen

Ransun luonteessa on ponimaista pilkettä silmäkulmassa, mutta selkeillä avuilla hän toimii näppärästi sekä koulu- että esteratsastuksessa kaikentasoisilla ratsastajilla. Painoraja ~75kg.
Vuoden 2017 tuntihevonen

Ekelund Fame "Fantsu", s.2005. Tamma.

Rotu: Euroopan miniatyyri hevonen.

Fantsu on kiltti ja reipas pieni poni. Painoraja ~30kg.

Jumpe

Jumper "Jumpe" s. 2001 Ruuna

Rotu: Shetlanninponi

Jumpe on hyvin koulutettu ja näppärä pikkuponi. Painoraja ~40kg.

Marisa

Talli + sijaisope

Marisa on valmistunut ratsastuksen ohjaajaksi vuonna 2017. Töiden lisäksi hän on vastuussa Silvian ratsukoulutuksesta.

Puput

Pienten lasten suosikkipuput Marenki, Hattara, Popcorn ja Kinuski, joita aikuisetkin tykkää silitellä <3 Puput rakastavat voikukan lehtiä ja halutessaan niitä voi tuoda pupuille syötäväksi.

Riinan profiiliuva

Riina s. 2009. Tamma

Rotu: Eestinhevonen

Riina on herkkä, viisas, ilmaiseva ja voimakastahtoinen pieni tamma. Riina tuli alun perin Metsäkylään tuntiponiksi keväällä 2016, mutta ratsastuskoulu-ura ei sopinut hänelle herkän mielenlaadun ja fyysisten haasteiden vuoksi. Laura osti Riinan omakseen syksyllä 2018. Riinan pääasiallinen käyttötarkoitus on rakkaus. Hän kuljeskelee metsässä, villiponeilee irtona, tekee kevyitä ratsun hommia ja toimii osa-aikaisesti Lauran työkaverina psykoterapia- ja työnohjaushommissa. Tunneherkkyytensä ja ilmaisevuutensa vuoksi Riina onkin näissä hommissa aivan oikealla alalla, etenkin kun hänen perusolemuksensa on nykyään varsin lunki ja leppoisa. Riina on innokas monenlaisiin hommiin porkkanapalkalla. Riinan lähimmät ystävät ovat Sani ja Vadelma. Lauran lisäksi Ronja on kuulunut jo pitkään hänen sitoutuneisiin huoltojoukkoihinsa.
Omistaja: Laura Mannila

Karoliina

Ratsastuksenopettaja, lauantait

Metsäkylän Spotty Devil "Waltsu", s.1999. Ruuna.

Rotu: Shetlanninponi.

Waltsu on Metsäkylän kasvatti joka on tehnyt hienon uran tuntiponina. Nykyään Waltsu toimii luottorasuna pienille alkeisratsastajille. Painoraja 35kg.

Tallikissat ja -koira

Terhi

”Vaikka kukaan ei voikaa mennä ajassa taaksepäin ja aloittaa kaikkea alusta, kuka tahansa voi aloittaa nykyhetkestä, jolloin lopusta tulee ihan uudenlainen.”

Olen mukana Oma Väylä –kuntoutuksessa erityisopettajana.
Koulutus: erityisopettaja, erityisluokanopettaja, KM, opiskelen nepsy-valmentajaksi ja eläintenkouluttajan ammattitutkintoa eläinavusteinen työ painotettuna
Minulle tärkeintä työssäni on turvallinen ja ymmärtävä kohtaaminen. Metsäkylän pihapiiri ja eläimet luovat mahtavat puitteet löytää yhdessä uusia polkuja arjen pulmiin.

Salla

Metsäkylän ratsastuskeskuksessa on ollut vuosien varrella kymmeniä hevosia, jotka ovat jättäneet sydämiimme muistoja. Muistoja hevosystävistämme löydät täältä.

Kotisivuilla käyttämiämme kuvia on vuosien varrella ottanut moni eri henkilö, kiitos teille kaikille! Jos haluat kuvan yhteyteen maininnan itsestäsi otathan yhteyttä ope@metsakylanratsastuskeskus.fi