Skip to main content

Eläimet ja muu henkilökunta

Nina

Metsäkylän ratsastuskeskuksen omistajayrittäjä

Nina on perustanut Metsäkylän tallin vuonna 1992. Osakeyhtiönä Metsäkylän ratsastuskeskus on toiminut vuodesta 2001. Yrittäjyyden ohella Nina on työskennellyt mm. varhaiskasvatuksessa lastentarhanopettajana ja päiväkodinjohtajana, lastensuojelun sosiaalityöntekijänä ja johtavana sosiaalityöntekijänä, kuraattorina, kouluttajana, valmentajana ja ammatillisen kuntoutuksen sosiaalityöntekijänä.
Koulutus
- Ratkaisukeskeinen psykoterapeutti (kouluttajapsykoterapeutti VET)
- Ratkaisukeskeinen työnohjaaja
- Sosiaalityöntekijä VTM, pedagoginen pätevyys
- Lastentarhanopettaja
- Ratsastuksenohjaaja
Täydennyskoulutus
- Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaaja (SPHT®)
- Johtamisen erikoisammattitutkinto (JET)
Ninalle on erityisen tärkeää turvallisuus, asiakaslähtöisyys ja avoimuus. Eläinten rooli työskentelyssä on mm. helpottaa vuorovaikutusprosessia, tunteiden tunnistamista sekä erilaisten taitojen että tunteiden ilmaisun harjoittelua. Asiakkaiden mukaan hän on helposti lähestyttävä ja keskusteleva.

Prinssi s. 2003. Ruuna

Rotu: Shetlanninponi

Prinssi on reipas poni joka nauttii erityisesti kärryajeluista. Myös tuntiponin hommat sujuvat Prinssiltä. Painoraja ~35kg.

Kuusimäen Vadelma "Vadelma", s. 2007. Tamma

Rotu: Suomenhevonen

Vadelma on pienehkö tamma, jolta sujuu hyvin laji kuin laji. Vattu nauttii rauhallisesta hoidosta ja käsittelystä, samoin arvostaa rauhallista ja selkeää apujen antoa ratsastajalta. Painoraja ~80kg.

Metsäkylän Vinski "Vinski", s.2009. Ruuna

Rotu: Suomenhevonen

Vinski on puuhakas ja kiltti, tallin oma kasvatti. Vinski on sekä ajo- että ratsukoulutettu. Painoraja ~80kg.
Vuoden tuntihevonen 2017, kommentteja. "Monipuolinen, osaava, ihana, kiltti, paras, rohkea, reipas, kiltti viilipytty, myönteinen elämänasenne, iloinen".

Unna s.2019

Rotu: Welsh Corgi Pembroke

Unna on saamen kieltä ja tarkoittaa pienen pientä. Hän on aktiivinen ja tykkää lenkkeilystä ja ihmisistä. Unna on mukana psykoterapiavastaanotolla ja eläinavusteisessaterapiassa.

Hiiu Donna "Donna", s.2007. Tamma

Rotu: Eestin ratsuponi

Donna on luonteikas kaunotar joka nauttii työnteosta silloin kun kemiat ratsastajan kanssa kohtaavat. Painoraja ~40kg.

Kotimäen Soraya "Daami", s. 2008. Tamma.

Rotu: Shetlanninponi

Daami, joka tunnetaan tallilla myös Sorjosena, on varmasti yksi maailman kauneimmista poneista. Daamin tunnistaa mahtavasta harjasta, joka peittää lähes koko naaman ja kaulan. Tämän söpöyden supervoima on sen uskomaton kiltteys <3<3

Kukko ja Kanat

Kiekuja ja kotkotus

Friisin Lumotar s.2017. Tamma

Rotu: Suomenhevonen

Lumotar on 5-vuotias tamma, joka aloittelee uraansa ratsastuskoulussamme. Lumotar on kantavana, varsan odotetaan syntyvän heinäkuussa.

Nuppu, s.2018. Tamma

Rotu: Minishetlanninponi

Taru

”Pitkäkin matka tehdään askel kerrallaan.”

Toimin ohjaajana Oma Väylässä ja Metsäkylän muissa ryhmissä.
Koulutus: VTM ja toimintaterapeutti
Parasta työssä: Työssä antoisinta on nähdä asiakkaiden saavuttavan omia tavoitteitaan sekä onnistuvan pienissä tai isoissa asioissa. Usein asiakkaat löytävät itsestään myös aivan uusia vahvuuksia ja taitoja. Eläinten kanssa toimiminen tarjoaa minulle sekä työssä että vapaa-ajalla rentoumista, hyvää mieltä ja uusia oivalluksia.

Rind, s.2017. Tamma

Rotu: MInishetlanninponi

Mia

Vastaava ratsastuksenopettaja

Mia on valmistunut ratsastuksenopettajaksi Ypäjän Hevosopistolta vuonna 2013 ja toiminut Metsäkylän ratsastuskeskuksen opettajana keväästä 2014. Mia on myös kouluratsastuksen II-tason lajivalmentaja, lisäkoulutuksena hän on opiskellut sosiaalipedagogista hevostoimintaa. Hän on kilpaillut koulu-, este- ja kenttäratsastuksessa alue- ja kansallisella tasolla.
Mia vastaa ratsastuskoulun asiakaspalvelusta, tuntitoiminnasta, kursseista ja leireistä. Hän pitää tunnit maanantaista perjantaihin ja tarvittaessa muulloinkin. Opetus suomeksi tai englanniksi. Mia painottaa tunneilla tasapainoista yhteistyötä, dialogista vuorovaikutusta ja jokaisen yksilöllistä huomiointia.

Hestdalens Dronninga "Silvia" s.2014. Tamma

Rotu: Norjanvuonohevonen

Silvia on kiltti ja sävyisä, todella hyväkäytöksinen tamma. Painoraja ~50kg.

Metsäkylän Ukkonen "Ukko", s.2022. Ori

Rotu: Suomenhevonen

Metsäkyln oma kasvatti. Syntynyt reikä sydämessä, myynnissä sopivan kodin löytyessä.

S Bar Ps Lady Diana "Lady", s.2006 Yhdysvalloissa. Tamma.

Rotu: Amerikan miniatyyri hevonen.

Lady on pieni ja lempeä otus, joka hurmaa suloisella ulkomuodollaan. Tämä pieni suuri hevonen on hellyyttävä kaveri, joka toimittaa tallin maskotin virkaa sekä toimii niin terapiahevosena kuin poniagilityssakin.

Rubriikki "Ruttunen" s.2016. Tamma

Rotu: Suomenhevonen

Ruttu on kaunis iso tamma, joka aloittelee uraansa ratsastuskoulussa.

Anna

”Kohtaaminen ja läsnäolo työn ytimessä”

Edustan Oma Väylä -kuntoutustiimissä sosiaalialan osaamista. Nuppu-koirani toimii välillä osana tiimiämme.
Koulutus: Sosionomi (AMK), ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja, eläinavusteinen valmentaja.
Parasta työssä: Pyrin kohtaamaan jokaisen aidosti ja täydellä läsnäololla, ja haluan omalta osaltani auttaa asiakkaita löytämään oman paikkansa ja polkunsa. Luonnon ja eläinten kanssa olo tuo hyvää mieltä ja lisää hyvinvointia. On hienoa, että näitä asioita voidaan yhdistää kuntoutukseen.

Susanna

Oma Väylä -kuntoutustiimin sairaanhoitaja

Mukanani asiakastyössä on suomenlapinkoirauros Hemu, joka kohtaa kaikki ihmiset vilpittömällä ilolla ja suurella sydämellä.

Ramses "Ransu", s.2008

Rotu:Eestinhevonen

Ransun luonteessa on ponimaista pilkettä silmäkulmassa, mutta selkeillä avuilla hän toimii näppärästi sekä koulu- että esteratsastuksessa kaikentasoisilla ratsastajilla. Painoraja ~75kg.
Vuoden 2017 tuntihevonen

Ekelund Fame "Fantsu", s.2005. Tamma.

Rotu: Euroopan miniatyyri hevonen.

Fantsu on kiltti ja reipas pieni poni. Painoraja ~30kg.

Jumpe

Jumper "Jumpe" s. 2001 Ruuna

Rotu: Shetlanninponi

Jumpe on hyvin koulutettu ja näppärä pikkuponi. Painoraja ~40kg.

Marisa

Talli + sijaisope

Marisa on valmistunut ratsastuksen ohjaajaksi vuonna 2017. Töiden lisäksi hän on vastuussa Silvian ratsukoulutuksesta.

Puput

Pienten lasten suosikkipuput Marenki, Hattara ja Popcorn, joita aikuisetkin tykkää silitellä <3 Puput rakastavat voikukan lehtiä ja halutessaan niitä voi tuoda pupuille syötäväksi.

Riinan profiiliuva

Riina s. 2009. Tamma

Rotu: Eestinhevonen

Riina on herkkä, viisas, ilmaiseva ja voimakastahtoinen pieni tamma. Riina tuli alun perin Metsäkylään tuntiponiksi keväällä 2016, mutta ratsastuskoulu-ura ei sopinut hänelle herkän mielenlaadun ja fyysisten haasteiden vuoksi. Laura osti Riinan omakseen syksyllä 2018. Riinan pääasiallinen käyttötarkoitus on rakkaus. Hän kuljeskelee metsässä, villiponeilee irtona, tekee kevyitä ratsun hommia ja toimii osa-aikaisesti Lauran työkaverina psykoterapia- ja työnohjaushommissa. Tunneherkkyytensä ja ilmaisevuutensa vuoksi Riina onkin näissä hommissa aivan oikealla alalla, etenkin kun hänen perusolemuksensa on nykyään varsin lunki ja leppoisa. Riina on innokas monenlaisiin hommiin porkkanapalkalla. Riinan lähimmät ystävät ovat Sani ja Vadelma. Lauran lisäksi Ronja on kuulunut jo pitkään hänen sitoutuneisiin huoltojoukkoihinsa.
Omistaja: Laura Mannila

Karoliina

Ratsastuksenopettaja, lauantait

Metsäkylän Spotty Devil "Waltsu", s.1999. Ruuna.

Rotu: Shetlanninponi.

Waltsu on Metsäkylän kasvatti joka on tehnyt hienon uran tuntiponina. Nykyään Waltsu toimii luottorasuna pienille alkeisratsastajille. Painoraja 35kg.

Doris s. 2010

Monirotuinen

Doris on herkkä ja ihmisrakas, hän rakastaa rapsutuksia ja ennen kaikke herkkuja (joita hän ei kyllä saisi syödä). Doris on mukana psykoterapiavastaanotolla ja eläinavusteisessaterapiassa.

Terhi

”Vaikka kukaan ei voikaan mennä ajassa taaksepäin ja aloittaa kaikkea alusta, kuka tahansa voi aloittaa nykyhetkestä, jolloin lopusta tulee ihan uudenlainen.”

Olen mukana Oma Väylä –kuntoutuksessa erityisopettajana.
Koulutus: erityisopettaja, erityisluokanopettaja, KM, ratkaisukeskeinen nepsy-valmentaja ja eläinavusteisuuden ammattilainen.
Minulle tärkeintä työssäni on turvallinen ja ymmärtävä kohtaaminen. Metsäkylän pihapiiri ja eläimet luovat mahtavat puitteet löytää yhdessä uusia polkuja arjen ja oppimisen pulmiin.

Cloudberry Einstein "Eppu", s.2020. Ruuna.

Rotu: Welsh poni

Eppu on kaunis ja todella kiltti ihana pieni herrasmies. Odotamme hänestä tulevaa lasten suosikkiponia.

Metsäkylän ratsastuskeskuksessa on ollut vuosien varrella kymmeniä hevosia, jotka ovat jättäneet sydämiimme muistoja. Muistoja hevosystävistämme löydät täältä.

Kotisivuilla käyttämiämme kuvia on vuosien varrella ottanut moni eri henkilö, kiitos teille kaikille! Jos haluat kuvan yhteyteen maininnan itsestäsi otathan yhteyttä ope@metsakylanratsastuskeskus.fi

WhatsApp chat